RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går Actas eiendomssalg i sømmene

Kredittilsynet gransker nå investeringsselskapet Acta, som i løpet av kun kort tid har kjøpt seg opp til å bli det tredje største eiendomsselskapet her til lands.

- Vi undersøker om formidlingen av produktene er i henhold til verdipapirhandelloven, sier seksjonssjef Eystein Kleven i Kredittilsynet til Finansavisen.

Investeringsselskapet Acta Asset Management er børsnotert, og har en forvaltningskapital på over 30 milliarder kroner som de passer på for over 66.000 kunder i Norge og Sverige. I tillegg har Acta de siste seks årene investert 15 milliarder kroner i eiendomsprosjekter.

Selskapet får i siste nummer av Kapital hard medfart. Bladet fokuserer på at Acta kan ha brutt verdipapirhandellovens bestemmelser om god forretningsskikk.

Det skal blant annet ha skjedd i forhold til utarbeidelse av prospekter. Dessuten skal risikoen ved Actas eiendomsprosjekter være ukjent, og prisen ved flere av prosjektene usikker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere