RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går Snøhvit etter i sømmene

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Olje- og energiminister Einar Steensnæs (KrF) lover Stortinget en grundig orientering om Statoils overskridelser på Snøhvit-feltet.

Men orienteringen vil komme først til høsten, sa ministeren i Stortinget mandag.

- Jeg forventer at det ytterste blir gjort for å holde kostnadsutviklingen og den videre fremdriften under kontroll, sa han i en kort orientering om saken til Stortinget før debatten om regjeringens oljemelding.

Kommer med brev
Han vil følge opp orienteringen med et brev til Stortinget.

- Så snart det foreligger et klarere bilde av kostnadsutviklingen i prosjektet, i løpet av høsten, vil jeg komme tilbake til Stortinget på en egnet måte, sa han.

Steensnæs viste til at han hadde et foreløpig og ufullstendig bilde av situasjonen, og at det derfor var vanskelig å være mer konkret om årsaksforhold og konsekvenser for prosjektet.

Han sa at operatøren hadde orientert ham om at kostnadsøkningen er anslått fra 4 til 6 milliarder kroner, og at risikoen er økt betydelig for at de ordinære gassleveransene kan bli mellom seks og tolv måneder forsinket i forhold til opprinnelige planer.

Lønnsomhetskrav
Statoil opplyser at prosjektet fortsatt oppfyller selskapets lønnsomhetskrav, men at robustheten er svekket.

- Det er selvsagt svært uheldig og beklagelig at det nå er avklart at det både vil ligge an til tidsforsinkelse og kostnadssprekk for dette viktige prosjektet. Statoil er avhengig av tillit både i markedet og hos eierne når det gjelder fremtidige utfordringer, både på norsk og utenlandsk sokkel, sa Steensnæs.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere