RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Gav kona 14 milliarder kroner

Sist oppdatert:
Spørsmålet er om det var ren gavmildhet som fikk den tidligere sjefen for et amerikansk forsikringsselskap til å gi kona aksjer for 14 milliarder kroner.

Både forsikringsselskapet AIG og den tidligere sjefen Maurice «Hank» Greenberg er nemlig under føderal etterforskning for regnskapsjuks.

Tre dager før Greenberg i forrige måned trakk seg som sjef for AIG, overførte han 41,4 millioner AIG-aksjer til sin kone. Met utgangspunkt i tirsdagens aksjekurs på 53,20 dollar, tilsvarer det 14 milliarder kroner.

Blant verdens rikeste kvinner
I en børsmelding hevder nå Greenberg at han ikke har eierskap til aksjene, men at de kontrolleres av et fond satt opp i hans kone og barns navn.

Fru Greenberg er nå blant verdens absolutt rikeste kvinner. Herr Greenberg er selv etter aksjetransaksjonen fortsatt en holden mann. Ifølge Forbes' liste over verdens rikeste, var Greenberg nylig god for rundt 20 milliarder kroner.

Trues med søksmål
I forbindelse med etterforskningen for regnskapsjuks, har to store eiere varslet at de vurderer et ertsatningssøksmål mot AIG og Greenberg.

Da forsikringsgiganten 14. februar varslet at den var satt under føderal etterforskning, stupte kursen, og har siden da falt med 25 prosent.

Det har påført verdens største fond, Calpers, et tap på 240 millioner dollar, mens et annet fond, Calstrs, har tapt 160 millioner dollar.

- Det er nå klart at AIGs regnskaper inneholdt store feil. Vi skal ha pengene våre tilbake, presse frem reformer i selskapet og oppfordrer andre institusjonelle investorer til å slå seg samme med oss, sier en talsmann for Calpers og Calstrs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere