RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gaveguide for sinker

Sist oppdatert:
Julaften er bare to dager unna, og du er ikke alene om å jakte på de siste julepresangene. Men fortvil ikke - her er TV 2 Nettavisens råd til alle som er ute i siste liten.

Handelsstanden regner med at torsdag 22. desember blir den store handledagen før jul. De siste presangene skal kjøpes inn, slik at alt er i hus før julaften på lørdag.

I løpet av bittelille og lille julaften vil vi ifølge Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) bruke over fire milliarder kroner.

- Torsdag er den store handledagen. Vi vil ifølge anslagene bruke 2,4 milliarder kroner torsdag, og to milliarder kroner fredag, sier informasjonssjef Jarle Hammerstad i HSH til TV 2 Nettavisen.

Hittil har vi handlet julepresanger for rundt ti milliarder kroner. Og med de to neste dagenes omsetningstall, vil vi ende langt over prognosen HSH hadde i forkant på 12,5 milliarder kroner.

Dette til tross for at julehandelen begynte svært forsiktig sammenliknet med fjoråret.

Slips til far, skjerf til mor
Når det gjelder myke pakker, vil det i år ligge slips, hettegensere og pashminasjal under juletreet, ifølge tilbakemeldingene fra de største kleskjedene.

- Det er gensere, skjorte-pakker og slips som er de tre produktene i toppen, forteller informasjonsansvarlig Ole Jacob Ytterdal i Dressmann til TV 2 Nettavisen.

Hos Cubus har det blitt solgt veldig mange hettegensere, gavepakninger på parfyme og skjønnhetsprodukter samt pashiminsjal til damer, kan informasjonssjef Trude Martinsen Brun fortelle.

Til barn er den store slageren hettegenser med Rudolf på, mens mange menn vil bli utstyrt med en tøffere variant med kamuflasjemønster.

Den svenske kleskjeden Hennes & Mauritz (H&M) selger mye smykker og annet bling-bling i år.

- Vi har ikke noen oversikt over det norske markedet spesifikt, men trendene er internasjonale. Denne julen tror vi sterkt på glitrende tilbehør og smykker, sier pressejef Anna Carin Björne i H&M til TV 2 Nettavisen.

PC er en sikker vinner
Har du planer om å kjøpe teknisk utstyr av noe slag, kan du satse på datamaskin. For å få en bra PC, må du regne med å bruke rundt 10.000 kroner.

En annen julegave til alle som like duppeditter er mp3-spiller. Mobiltelefon og flatskjerm-tv er også gode ideer.

Her finner du de beste dingsene til jul.

I 2005 har hele fire spillkonsoller blitt lansert, og nytt i butikkhyllene er Xbox 360, Playstation Portable, Nintendo DS og Game Boy Micro. Dermed er det mye å velge i på konsollfronten.

Skal du kjøpe presang til en som allerede er velutstyrt, kan et nytt spill redde julen. TV 2 Nettavisen kåret nylig "Resident Evil 4" til årets beste spill.

Her finner du alt om spillgavene

Norsk musikk og spenning på DVD
På film- og musikkfronten er det mye å velge i for alle som har den interessen.

For film og serieentusiaster er DVD-bokser en sikker vinner. Du kan blant annet få "Presidenten"og "Caprinos eventyrlige verden" i en samleboks. Til jentene i familien passer samle-boksene med "Sex og Singelliv" og "Absolutt fabelaktig", mens de eventyrlystne sikkert vil juble over å få hele første runden av spenningserien "Lost".

Her finner du de 20 beste DVD-boksene.

Selv om andelen solgte cder er på vei ned, til fordel for musikkfil-salg via internett, er det likevel mange som vil få en flat pakke i julestrømpen. Spesielt selger de norske artistenes album godt.

Madrugada, Ane Brun og A-ha er høyt oppe på bestselgerlisten, sammen med Madonna og Katie Melua.

Her ser du siste-liten tipsene for de musikk-frelste.

Her er årets beste plater.

Skandaler og mordere
Etter at den nye bokavtalen har boksalget tatt av, og vi kjøper bøker som aldri før. Både romaner, faktabøker og biografier har forsvunnet ut av butikkhyllene før jul.

En av høstens mest populære bøker er sannsynligvis Jo Nesbøs nyeste krim "Frelseren".

Svenske Denise Rudbergs bøker er et annen julegave-tips. Rudberg skriver Jackie Collins-liknende romaner fra Stockholms jetset-miljø, og har slått svært godt an hos söta bror. Spesielt i den kvinnelige delen av befolkningen.

Den siste boken om Harry Potter blir heller aldri feil, mens Lars Saabye Christensen har fått svært god kritikk for "Modellen".

Her finner du boktips til ham og henne.

Dermed er det bare å printe ut alle tipsene og løpe til butikken!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere