RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gigant-underskudd for sjømatkjempe

Den norske oppdrettskjempen Fjord Seafood, med Helge Midttun ved roret, gikk på en kjempesmell i årets andre kvartal.

Kvartalet endte med et underskudd på 323 millioner kroner før skatt. Fjord Seafood solgte oppdrettslaks og annen sjømat for 994 millioner kroner i løpet av kvartalet.

Rekordlave laksepriser er hovedgrunnen til at selskapet taper stort på driften. Men mesteparten av underskuddet i andre kvartal kan tilskrives nedskrivninger på til sammen 230 millioner kroner.

Nesten to tredeler av nedskrivningene knytter seg til den norske virksomheten. Fjord-ledelsen lanserte en omfattende omorganiseringsplan for den norske virksomheten for en tid tilbake, og denne prosessen pågår fortsatt for fullt.

Ledelsen har blant annet bestemt seg for å legge ned ferskvannsanleggene i Bremanger, Svelgen og Skjerdal. Dermed står konsernet tilbake med kun tre ferskvannsanlegg i Norge.

I kvartalsrapporten opplyser Fjord dessuten at selskapet har brutt en viktig milepæl i låneavtalen med hovedbankforbindelsen Nordea, men at Nordea har akseptert dette.

- De rekordlave lakseprisene har medført store utfordringer for selskapet, men Fjord Seafood har satt i gang en rekke tiltak som skal bidra til å kutte kostnader og oppnå lønnsom drift, er konsernsjef Helge Midttuns kommentar til kvartalstallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere