RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gigantene bremset børsen

Sist oppdatert:
To av børsens tungvektere, Telenor og Hydro, bremset fredag utviklingen på Oslo Børs.

Oslo Børs sakket akterut størstedelen av dagen og hovedindeksen endte på 165,7 poeng, hvilket tilsvarer et fall på 0,3 prosent.

Uken sett under ett ble det en oppgang for hovedindeksen på 1,2 prosent.

Stiv pris

Telenor falt med ytterligere 2,1 prosent til kr 42,60 pr aksje. Aksjen har tapt seg helt siden telegiganten meldte om oppkjøpet av danske Sonofon. Markedet reagerer på at man betalte en for stiv pris.

Hydro endte ned 0,9 prosent, muligens på bakgrunn av en nedgradering fra et meglerhus.

Torsdag endte endelig og også de andre toneangivende indeksene endte godt i

Dow over 10.000

Den positive trenden i USA, der Dow Jones indeksen endte over 10.000 poeng for første gang på over halvannet år, smittet noe over på Europas børser til og begynne med, men svake nøkkeltall dro ned helt på slutten av dagen.

Til tross for at aksjekursen til RCCL steg over 4 prosent i USA i går så var kursutviklingen adskillig mer beskjeden på det norske markedet. RCCL-kursen falt med 0,5 prosent her hjemme. Likevel har aksjen steget nesten 10 prosent i løpet av den siste uken.

En annen tungvekter som endte uken i pluss var DnB NOR som steg med 1,4 prosent. Statoil, Tomra, Norske Skog og Storebrand endte alle uendret.

Frontline falt

Frontline meldte at selskapet har sluttført utstedelsen av et obligasjonslån på 580 milliioner dollar. Aksjekursen på Frontline falt med 1,5 prosent uten at det kom noen andre spesifikke selskapsnyheter. Ifølge Reuters er ratene fremdeles sterke mens aktiviteten derimot er lav.

Dagens høye omsetning på over 3,7 milliarder kroner skyldes en stor post på over 1 milliard kroner på Avantor. Rasmussen-gruppen har dermed kjøpt opp 87, 35 prosent i Avantor. Etter Avantor ble det størst omsetning for Telenor, Hydro, Statoil, RCCL og DnB NOR.

I handelssystemet ble det registrert over 10.000 handler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere