RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP Photo/Christophe Ena

Gigantfly brakk vingen

Sist oppdatert:
Tilliten til verdens største passasjerfly, Airbus 380, fikk seg en knekk da vingen på et av flyene knakk under testing.

Det enorme Airbus 380, som har plass til 550 personer, var kommet til siste skritt i en statisk test på Airbusfabrikken i Toulouse da vingen knakk. Den brakk midt mellom to motorer tirsdag, da vingen var i en ytterposisjon som var 7,4 meter fra det som er normalen når flyet står på bakken, melder den danske nettavisen Børsen.

Se bilder av Airbus 380 nederst i artikkelen

Singapore Airlines skal overta noen av flyene i desember 2006. En talskvinne for Airbus forsikrer at leveringen ikke vil bli forsinket på grunn av episoden.

Flyselskapet forklarer på sine nettsider at flyvingen ble utsatt for ekstremt press før den knakk. Etter å ha lagt på så mye trykk som flyet maksimalt forventes å bli utsatt for i luften, skal vingen etter EUs standarder tåle 1,5 ganger mer. Vingen knakk da den var pålagt mellom 1,45 og 1,5 ganger så mye trykk som det den maksimalt forventes å måtte tåle.

Det at vingen knakk rett før trykket nådde 1,5-grensen, betyr ikke at det trengs å gjøres endringer i produksjonen av flyene, sier visepresident i Airbus, Alain Garcia, på nettsiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere