RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gigantskjerm for de rike

Sist oppdatert:
Dell blir en stadig større leverandør av pc-skjermer. Nå satser de på de virkelig store skjermene.

Rett over nyttår starter alle teknofiles store våte drøm når teknologimessen CES avholdes i Las Vegas – hendig arrangert samtidig med en stor pornomesse, uten sammenligning for øvrig.

Nyhetene lekker
TV 2 Nettavisen tar selvfølgelig turen over dammen for å fortelle om de store nyhetene, men allerede nå begynner noen av nyhetene å lekke ut på nett.

Dell har i løpet av det siste året etablert seg som en stor leverandør av skjermer til datamaskiner, ikke bare selve datamaskinene. Og det er særlig på de store skjermene Dell skiller seg ut. Selskapets 24-tommers bredformatskjerm har blitt stor suksess, først og fremst av det faktum at prisen ligger mange tusenlapper unna tilsvarende produkter fra andre produsenter.

Gigantskjerm
Det kan derfor være godt nytt når Dell nå annonserer at de 5. januar – på åpningsdagen til CES – vil begynne leveringen av selskapets nye 30-tommers LCD-skjerm.

Skjermen vil være en direkte konkurrent til Apples Cinema-display. Spesifikasjonene ser derimot til å bli enda bedre. Begge skjermene har en oppløsning på 2560 x 1600 punkter, mens kontrasten på Dell-skjermen vil bli 700:1, mens Apple har 400:1. Resposnstiden og lysstyrken ser også ut til å bli bedre.

Ukjent pris, men helt sikkert dyr
Prisen er enda ikke annonsert, men vi tipper den vil ligge noe lavere enn Apples alternativ til tross for at den er nyere og høyere spesifisert. Dells 24-tommers skjerm er rundt 30 prosent billigere enn Apples 23-tommers skjerm med omtrent samme spesifikasjoner. Apples 30-tommer koster nå 22.990 kroner, og holdes den prosentvise prisforskjellen vil du raskt måtte punge ut med godt over 16.000 kroner for å plassere monsteret på skrivebordet.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere