RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir NetCom dagbot-rabatt

NetCom sparer mange millioner kroner hver dag på grunn av samferdselsminister Torild Skogsholm (V), som tidligere var ansatt i mobilselskapet.

Samferdselsdepartementet varslet i slutten av juni at NetCom ville få en dagsbot på 100.000 kroner. Boten kom som følge av manglende konsesjonsoppfyllelse av utbyggingen av neste generasjons mobilsystem UMTS, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet har klaget inn boten til siste klageinstans, som er Konge i statsråd.

NetCom har ennå ikke betalt en krone. Samferdselsminister Skogsholm gir dobbelt rabatt til NetCom, i en kombinasjon av lang saksbehandling og reduksjon av botens størrelse til 65.000 kroner per dag.

I mellomtiden bygger mobilselskapet ut sitt UMTS-nett i rekordfart, og regner med å åpne i mars til neste år. For hver 75. basestasjon mobiloperatøren setter i drift, blir det 10 prosent rabatt på dagsboten.

Dersom saken blir ferdigbehandlet tidlig i 2005, vil det si at NetCom har spart flere millioner på å vente på en endelig avgjørelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere