RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir opp båten - slåss for huset

Foto: Scanpix
Carl Fredrik Seims kone har gitt opp å skulle kjøpe seilbåten fra sin manns konkursbo. Huset derimot slåss hun videre for. Og Rolexen til over 200.000 kroner er allerede betalt.

For å sikre seg de viktigste eiendelene etter sin manns personlige konkurs, skulle Maria Valding Seim for tre dager siden ha betalt 2,3 millioner kroner til konkursboet. Det klarte hun ikke.

Nå har hun gitt opp håpet om å beholde seilbåten til over en million kroner.

- Seilbåten er det ikke betalt inn for, og det vil heller ikke bli det, ifølge Maria Valding Seims advokat, sier bostyrer Arne Laastad til Bergensavisen.

Paret er kjent for sin overdådige luksustilværelse frem til Carl Fredrik Seim ble slått personlig konkurs i fjor, med en gjeld på 250 millioner kroner. Et enormt privat forbruk skal, sammen med kjøpet av bergensverftet Mjellem & Karlsen, ha bidratt til å sette privatøkonomien over styr.

Selv om den lukseriøse seilbåten nå er tapt, lever håpet om å beholde luksusvillaen i Starefossen utenfor Bergen videre. Fristen konkursboet opprinnelige satte er ute, men det er fortsatt håp om at Seim-paret kan beholde huset.

– Familien Seim har sagt at huset ikke er betalt på grunn av uklarheter rundt pant på eiendommen. Vi har fortsatt en dialog om oppgjøret for huset, sier Laastad.

Det store luksushuset i en av Bergens mest fasjonable bydeler har en takst på 5,6 millioner kroner.

Ifølge Maria Valding Seims advokat Roald Angelfoss har familien pengene de trenger for å innløse huset, og at det bare er formelle spørsmål som gjenstår.

Med båten tapt, og huset hengende i en tynn tråd, er det kanskje en trøst at Fru Seims bursdagsgave fra sin mann høsten 2003 er reddet. Rolex-klokken, som boet satte en pris på 200.000 kroner på, er betalt. Klokken kostet opprinnelig over 400.000 kroner, men boet måtte senke prisen, ettersom markedet for slike klokker er svært begrenset.

Seim måtte i sin tid selv spesialbestille den til Bergen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere