RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giske har innkalt Norske Skog til Follum-møte

Foto: Berit Roald/Scanpix
Sist oppdatert:
- Saken er såpass vanskelig å forstå at jeg har kalt inn til et møte, sier næringsminister Trond Giske. Han syns forslaget om å legge ned Follum framstår som uforståelig.

Næringsminister Trond Giske (Ap) skjønner ikke hvorfor Norske Skog ønsker å legge ned Follum. Statsråden vil kalle inn Norske Skog til et snarlig møte for å få mer informasjon om hva som ligger bak at de vi legge ned fabrikken på Follum. Han synes hele saken framstår som uforståelig, skriver Ringerikes Blad.

LES HELE BØRSMELDINGEN FRA NORSKE SKOG HER

– Går med overskudd

– Dette er en bedrift som går med overskudd. De lager produkter som Norske Skog ellers ikke lager noe annet sted i Norge. Saken er såpass vanskelig å forstå at jeg har kalt inn til et møte med dem nå på onsdag, sier næringsministeren.

Giske ønsker å vite mer om hvorfor ikke Norske Skog ønsker å slippe til Viken Skog, som har lagt inn bud på 280 millioner kroner for fabrikkanlegget.

– Her er det en investor som ønsker å drive videre. Det blir interessant å høre hva selskapet tenker rundt dette, sier Giske til Ringerikes Blad .

LES OGSÅ: Håper på Viken Skog-redning

Statsråden har allerede hatt bekymringsmøter med ordfører Kjell B. Hansen, Follum-ansatte og stortingsrepresentant Martin Kolberg fra Buskerud.

– De er jo dypt bekymret, noe jeg forstår godt. Nå har jeg fått høre hva Hønefossamfunnet mener, da blir det viktig å høre hva ledelsen i selskapet sier, påpeker Giske.

Ingen valfart
I forkant av valget 2005, valfartet politikerne fra fjern og nær til Skien for å vise sin støtte med fortvilte ansatte, da Union Skien ble lagt ned. Så langt har dette uteblitt for Follum sin del.

– Kan det bli aktuelt å dra til Hønefoss for å vise din støtte, Giske?

– Det kan godt hende. Vi får se hva møtet på onsdag bringer, svarer statsråden.

LES OGSÅ: Norske Skog vil legge ned Follum

Giske sier at nedleggelsen er dramatisk på tre måter:

– Mange mister jobben sin. I tillegg har regionen tidligere vært gjennom flere andre omstillingsprosesser. Så vet vi at det er planer om å komme i gang med nyskapning på fabrikkområdet. Men hvis aktiviteten legges ned, blir det jo vanskelig å få til, sier han.

– Men dere kan vel ikke tvinge dem uansett til å fortsette driften?

– Ingen kan tvinge private bedrifter til å drive videre, men de har et ansvar overfor de menneskene som gjennom mange generasjoner har bidratt i virksomheten, og at de sørger for en omstilling og avvikling på en ordentlig måte, sier Giske.

Han føyer til at han er i hyppige møter på Stortinget om saken.

– Det er allerede blitt en rikspolitisk sak, sier Giske til Ringerikes Blad .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere