RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Giske krever radio-oppvask

Sist oppdatert:
- Kulturdepartementets troverdighet er kraftig svekket dersom rettens dom blir stående, sier Trond Giske. Han er oppgitt over departementets håndtering av radio-konflikten.

- Kulturdepartementet slår fast at P4 bryter lover og regler, mens retten har konkludert med det motsatte. Hvis rettens kjennelse blir stående, vil jeg si at departementets troverdighet er kraftig svekket, sier Trond Giske til TV 2 Nettavisen.

Avgjøres i lagmannsretten
Som mediepolitisk talsmann for Arbeiderpartiet følger han saken ivrig fra sidelinjen.

Asker og Bærum tingrett ga mandag Norkring, og dermed P4, medhold til å stenge sine sendinger i det fjerde riksnettet, samtidig som sendingene i det femte riksnettet pågår for fullt. Tirsdag skal lagmannsretten ta saken opp til ny behandling.

- Det er ganske ille at departementet i en sånn sak går inn og gir sine føringer på en slik måte. Det står jo ikke i konsesjonen at det skal stå et bestemt tall på radioen din når du lytter til P4, forklarer Giske.

- Dette er langt utenfor hva departementet har myndighet til, mener Ap-politikeren.

Krever oppvask
Giske vil ikke spekulere i hva som eventuelt kan være departementets motivasjon for å ta så aktiv del i radiokrigen. Men han regner med at det blir en oppvaskrunde når støvet legger seg over sakspapirene.

- Hvis dommen fra i dag blir endelig, må det en oppvaskrunde til. Det kan ikke være slik at departementet tolker lover og regler annerledes enn rettsvesenet. Det kommer jeg til å ta opp, lover han.

Giske mener det er naturlig at begge radiokanalene gjør hva de kan for å tilrekke seg lyttere og inntekter.

- Hvis det hadde vært noen med mindre ressurser enn p4, ville de måttet leve med det resultatet departementet kom fram til, grøsser Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann.

Hva mener du? Si din mening om Kulturdepartementets håndtering av saken i kommentarfeltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere