RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjedrem om fotball, rente og fremtiden

Foto: Jørgen Berge (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sentralbanksjef Svein Gjedrem røpet hvilke fotballag han holder med da han stilte på nett-treff. Rentespørsmål svarte han også på.

Norges Bank, med sentralbanksjef Svein Gjerdrem i spissen, økte styringsrenten med 0,25 prosent på torsdagens rentemøte. Dermed ligger styringsrenten nå på 2,0 prosent.

Gjedrem stilte fredag på nettreff hos TV 2 Nettavisen, og svarte på spørsmål fra våre lesere.

- Tiden var inne nå for å øke renten, skriver sentralbanksjefen i et av svarene.

Helt siden mars 2004 har styringsrenten ligget på rekordlave 1,75 prosent. Dermed har alle med boliglån i Norge kunnet kose seg med en bankrente på rundt 3,0 prosent.

Men nå er rentefesten over, eller i hvert fall på nachspielstadiet. Etter torsdagens økning, ser de fleste økonomene for seg et par økninger til utover høsten. Ved årsskiftet ventes det en rente på mellom 2,25 og 2,75 prosent.

Renteøkningene kommer da på tross av en svært sterk krone, som har ligger på syv-tallet mot euro den siste tiden. I tillegg har den svenske riksbanken kuttet renten med 0,5 prosentpoeng, til 1,50 prosent. Det er også stor usikkerhet rundt hva som skjer på rentefornten i både Storbritannia og EU, og alle disse faktorene trekker i motsatt retning.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere