RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjeldssuppe til 36 millioner

Sist oppdatert:
Oslo-restaurantene Mamma Rosa, Costa, La Brochette, Jimmy's og La Piazza har gått dundrende konkurs, og det er myndighetene som blir sittende med millionregningen.

Skatte- og avgiftsmyndighetene må ta det meste av regningen på hele 35,8 millioner etter Lemme-brødrenes restauranteventyr.

Det er resultatet bostyrer Per Omreng i advokatfirmaet Seim-Haugen, Steenstrup & Co. serverer i sluttinnberegningen for Oslo skifterett.

Restaurantenes eierselskap Miramar og de tre driftsselskapene Legus drift 1, Legus drift 2 og Legus drift 3 begjærte oppbud i desember 1995. Grunnen til at bobehandlingen har tatt så lang tid, skyldes at boene har vært flere runder i retten i håp om å skaffe kreditorene penger. Det lykkes ikke.

Legus drift 1, 2 og 3 ble frem til november 1994 eiet av Italia Holding, som igjen ble kontrollert av Costantino og Mario Lemme. Brødrene drev i en årrekke stort i restaurantbransjen i Oslo, skriver Aftenposten.

Italia Holding solgte selskapene til Miramar, mens det samtidig ble inngått en avtale som ledet en pengestrøm fra Miramar og Legus-selskapene tilbake til Italia Holding.

Omreng mener Lemme-brødrene satte inn stråmenn i Miramar og Legus-selskapene og tappet dem til fordel for Italia Holding.

Etter at bostyret forgjeves forsøkte å presse penger ut av Italia Holding, begjærte de selskapet konkurs i 1996.

Statsautorisert revisor Ole Kjelstrup er kommet til at det fra norske restaurantselskaper kontrollert av Lemme er overført nær 20 millioner til firmaet Kingy SA i Sveits. Dette firmaet kontrolleres av Costantino Lemme, ifølge Omrengs beretning til skifteretten.

Costantino Lemme er også personlig konkurs. Skattemyndighetene vil ha 10,5 millioner som de mener han skylder i skatt for penger han tok ut av Kingy SA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere