RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjelsten ut av rikmannsbank

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Sparebanken Midt-Norge har kjøpt seg opp i Romsdal Fellesbank og vurderer å kjøpe ut aksjonærene, som er blant Norges rikeste. Bjørn Rune Gjelsten har solgt.

SpareBank 1 Midt-Norge har kjøpt 9,7 prosent av aksjene i Romsdals Fellesbank, ifølge en børsmelding fredag.

Posten er på 606.771 aksjer. Det er nøyaktig det samme antallet aksjer som Bjørn Rune Gjelsten har eid i banken, så det er etter alt å dømme han som har solgt.

- Banken har også mottatt forhåndsaksepter for et betydelig antall aksjer på et mulig offentlig tilbud, som i så fall blir rettet mot samtlige aksjonærer, heter det i meldingen fra Sparebanken Midt-Norge.

Et eventuelt tilbud vil bli på 138 kroner pr. aksje, ifølge meldingen. Bankens aksjer omsettes i det unoterte aksjemarkedet, og har hittil i år blitt omsatt til kurser mellom 112 og 128 kroner.

- Med utgangspunkt i dette har SpareBank 1 Midt-Norge tatt initiativ til en dialog med styret og ledelsen i Romsdals Fellesbank ASA, heter det.

Romsdal Fellesbank har hatt flere av Norges rikeste på eiersiden, blant andre Stein Erik Hagen og Kjell Inge Røkke. Sistnevnte har også vært en stor kunde av banken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere