RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Gjelstens avfallsanlegg eksploderte

Sist oppdatert:
20 meter høye stikkflammer og en kilometerlang sky av vanndamp var resultatet da Gjelstens avfallsanlegg utenfor Holmestrand ble rystet av flere eksplosjoner.

Det skriver Aftenposten.

- Det brant i et utreageringsanlegg for magnesium. Dette anlegget ligger langt fra bygningene våre på Langøya og mannskapene der ute. Det lå en sky av vanndamp over stedet, men det var ikke fare for lokalbefolkningen, sier informasjonssjef Roar Hansen i Norsk Avfallshåndtering, NOAH, til avisen.

Bjørn Rune Gjelsten kjøpte i fjor NOAH-anlegget for 80 millioner, og fikk i går en fyrverkeriforestilling med på kjøpet.

- Det så spektakulært ut, med flammer som slo høyt opp, sier han.

Årsaken til brannen er sannsynligvis selvantenning, og i forkant av brannen merket man flere kraftige eksplosjoner. Gassene som oppstod skal ik

Norges Naturvernforbund vil likevel be om en forklaring på episoden fra NOAH.

- Dette vitner om at det fortsatt er svakheter ved HMS-arbeidet i NOAHs anlegg. Denne typen episoder er helt uakseptable i et anlegg som behandler noe av det giftigste avfallet vi kjenner, sier forbundets generalsekretær Tore Killingland i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere