RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør skattetilpasninger før nyttår

Sist oppdatert:
Fire av ti bedrifter vil gjennomføre skattetilpasninger før nyttår for å spare penger til neste år. I tillegg har mange allerede tilpasset seg den nye skattereformen.

Det viser en undersøkelse utført for Deloitte blant 2000 bedriftsledere.

Den mest populære måten å tilpasse seg, er ved å ta ut ekstraordinært utbytte. Rundt halvparten av de som skal gjøre skattetilpasninger før nyttår, har planer om dette.

Mange vil også øke avkastningsgrunnlaget ved for eksempel å øke aksjekapitalen, mens enkelte har planer om å danne holdingselskap for å hindre gevinstbeskatning ved salg av selskaper eller aksjer.

- Det er ikke overraskende at et såpass høyt antall bedriftsledere har gjennomført skattetilpasninger. Spørsmålet er hvorvidt de som har planer om det faktisk kommer i mål innen fristen, sier partner og nasjonal leder Tore Paulshus i Deloitte Advokatfirma i en pressemelding.

Skattetilpasninger er i størst grad gjennomført i bygg- og anleggsbransjen, og varehandel følger hakk i hæl. Skattetilpasningen er minst i bedrifter med over 100 ansatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere