RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gladmelding til lånekunder

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Norges Bank vil senke rentebanen, spår landets største bank før rentemøtet onsdag.

- Dagens klart viktigste begivenhet er rentemøtet i Norges Bank. Vi venter at styringsrenten holdes uendret på 1,5 prosent. Med lav inflasjon, sterk krone og moderat vekst er det ikke grunnlag for å sette renten opp nå. Det interessante blir rentebanen og hvor mye den blir justert i forhold til junibanen, skriver DNB Markets i sin morgenrapport onsdag.

DNBs beregninger viser at banen vil indikere en senere renteoppgang nå enn i juni.

- Lavere pengemarkedsrenter trekker isolert sett i retning av en høyere rentebane, selv om bankene foreløpig nøler med å sette sine utlånsrenter ned. På den annen side er det flere forhold som trekker i retning av lavere bane. Kronen har styrket seg mer enn det Norges Bank anslo i juni, rentene er lavere i utlandet, veksten internasjonalt er også svakere og inflasjonen her hjemme har vært lavere enn det sentralbanken la til grunn i juni. Vi tror derfor den nye rentebanen vil vise at rentene ikke vil bli satt opp før andre halvår 2013. Om dette blir utfallet, vil det neppe føre til særlig bevegelser i markedet, skriver DNB Markets.

Før rentemøtet slippes det et knippe norske nøkkeltall. Hovedstyret vil imidlertid neppe bli særlig påvirket av tallene. Kredittveksten (K2) for september ventes å øke med 6,7 prosent, mens detaljomsetningen utenom bensinstasjoner anslås opp 0,5 prosent samme måned.

- Våre estimater ligger noe lavere enn konsensus for begge. AKU-ledigheten ventes uendret på 3,0 prosent i august. I tillegg annonseres valutakjøpene for november. Her anslår vi 500 mill. per dag, det samme som i oktober, skriver DNB Markets.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere