RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glemmer hemmeligheter i taxien

Oslo-taxiene finner flere tusen mobiltelefoner og hundrevis av bærbare pc-er gjenglemt i bilene sine. Det betyr mange bedriftshemmeligheter på avveie.

I løpet av et halvt år har vi glemt igjen 110 bærbare pc-er, 400 håndholdte enheter og 1.700 mobiltelefoner i Oslo-drosjene alene.

Plass til alt
Det betyr at mange hemmeligheter kjører drosje alene.

Med stadig mer avanserte mobiltelefoner og flere brukere av bærbare pc-er ligger mer og mer data lagret i dingsene våre

En undersøkelse gjort på oppdrag av sikkerhetsselskapet Pointsec i ni land viser at Oslo-borgerne ikke er alene om å glemme igjen dingsene i drosjen.

Ikke overraskende viser undersøkelsen at jo mindre enhetene er, desto hyppigere blir de gjenglemt.

Og mobiltelefoner topper listen med gjenglemte enheter i alle de ni storbyene London, Helsinki, Oslo, München, Paris, Stockholm, København, Chicago og Sydney.

Best på mobil
Nordmenn kommer riktignok best ut av alle landene når det gjelder graden av gjenglemte mobiltelefoner, men det legges igjen betydelig flere håndholdte og bærbare pc-er i norske taxier enn i drosjer i både Tyskland og våre naboland Sverige og Finland.

Gjennomgående verst blant de nordiske er i så måte danskene, som i følge undersøkelsen har lagt igjen nesten 12.000 mobiltelefoner, 550 håndholdte datamaskiner og 200 bærbare pc-er i drosjer i perioden.

- Det store omfanget av gjenglemte mobile enheter - kombinert med det faktum at vi lagrer stadig mer informasjon på dem, bør få varsellampene til å lyse hos noen og enhver, sier administrerende direktør Frank Horntvedt i Pointsec Norway.

Han mener du bør beskytte dine mobile enheter med både passordfunksjon og automatisk kryptering.

Babyer og hamstre
Det er ikke bare dingsene vi glemmer igjen i taxien. Brittiske sjåfører røpet for øvrig å ha funnet en harpe, en trone(!), diamanter til en verdi av 100.000 pund, en hund, en hamster og en baby.

Norske drosjesjåfører lot til å ha mindre oppsiktsvekkende funn å rapportere, men hadde likevel funnet både strikkeartikler, fulle ølkasser, dansesko og ispigger bak i drosjene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere