RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

God børsdag

Det har vært en bra dag på Oslo Børs, etter innsidehandel og gode resultatfremlegginger. Best av alle gjorde Jinhui det, med en kjempestigning over 20 prosent.

Hovedindeksen endte opp 0,94 prosent til 202,86 poeng.

Etter de siste ukers fokus på oljeprisen fortsetter tungvekterne Norsk Hydro og Statoil å dominere handelen med en omsetning for 1,2 milliarder kroner i de to aksjene til sammen. Begge kan vise til en svak oppgang, på henholdsvis 0,68 og 0,28 prosent.

Dagens store vinneraksje er Jinhui, med en oppgang på hele 21,08 prosent. Selskapet har kjøpt opp ytterligere 1,8 millioner egne aksjer, og har dermed handlet inn over 3,5 millioner egenaksjer de siste to handledagene. I følge Jinhui skal aksjene slettes.

Et annet av selskapene som gjorde det bra på børsen i dag, er Aker Kværner. Røkke og co leverte tidligere i dag tall som slo analytikernes forventninger, og steg 4,67 prosent til 128,75 kroner. Holdingselskapet Kværner ble med på oppturen, og økte med 4,53 prosent til 98 kroner.

Også Acta-aksjen er opp etter det ble kjent at administrerende direktør Alfred Ydstebø og direktør Fred Ingebrigtsen kjøpte 10 millioner aksjer i selskapet til 3,78 kroner aksjen. Handelen ble gjennomført via det selskapet Spring Active. Acta steg hele 9,81 prosent og ble bare slått av Jinhui på dagens vinnerliste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere