RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golfbaner til salgs!

Sist oppdatert:
Advokat Sverre Grette skal rydde opp i en av norgeshistoriens største idrettskonkurser og prøver å kvitte seg med 18 hull fordelt på to baner.

Panteheftelser for titalls millioner kan få oppgaven til å minne om en 30 meters putt - med paraplyhåndtak.

Krav på over 56 millioner kroner er innmeldt etter konkursen i Kristiansand Golfklubb. Nå prøver bostyrer Grette å realisere verdiene i boet. Det omfatter utstyr og to golfbaner; en 30 år gammel 9-hulls bane på Randesund og en uferdig 9-hulls bane på Ålefjær med et lite klubbhus. Det var kostnadene i forbindelse med byggingen av den nye banen som veltet lasset for Kristiansand Golfklubb

- Jeg tar imot bud på begge banene eller hver for seg! Men jeg er litt skeptisk, og det er jeg ikke alene om, derfor har jeg ingen problemer med å melde det, sier advokat Grette til TV 2 Nettavisen. Salgssummen har han ingen formening om.

Problemet er blant annet at en eventuell ny investor må alliere seg med de om lag 1100 medlemmer i den konkursrammede golfklubben.

- Vi har vært i kontakt med lokale folk og svensker, sier advokat Grette.

Styreleder for Kristiansand Golfklubb tror også et eventuelt salg blir svært vanskelig.

- Jeg tror ikke banene blir solgt. Verdien av banen er jo golfspillerne. Man kan ikke plante poteter eller setter kyr utpå der! Områdene er regulert til golfbane, så skal noe skje der, må det være golf. Jeg håper klubbens golfspillere kjøper banene, men det er mye pant på dette så ingen golfspiller i Kristiansand har råd til det, sier Jon Ottesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere