RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Google ekskluderer nettsteder

Sist oppdatert:
Google ekskluderer den tyske bilprodusentens hjemmesider fra sine søk fordi Google mener BMW jukser på sine sider. Hva som er juks er usikkert.

Google har fjernet BMW.de fra sin søkeindeks fordi det hevdes at BMW har manipulert sine hjemmesider for å vises høyere opp på søkeresultatene, skriver Google-representant Matt Cutts i Google i sin blogg.

Det skal være skjult tekst og spesiell javascript-bruk som er bakgrunnen for ekskluderingen.

Bare de tyske sidene sperret
De internasjonale sidene, og en rekke nasjonale BMW-sider, er derimot fortsatt tilgjengelig.

Det ventes at BMW i løpet av kort tid vil forandre sidene sine slik at de ikke lenger bryter med Googles regler, og dermed igjen blir tilgjengelig.

Flere sider vil følge
Ifølge bloggen til Matt Cutts er kameraprodusenten Ricoh den neste som trolig blir ekskludert fra Google av lignende årsaker.

- Ikke bedra dine brukere eller presenter et annet innhold til søkemotorer enn det du viser til brukerne, står det i Googles retningsliner som Cutts henviser til.

Uklare regler
Hva som er Googles konkrete definisjon på manipulering av en side er ikke klart. Tore Sletmoen i Kelkoo har tidligere sagt til TV 2 Nettavisen at Kelkoo genererer flere hundre tusen nettsider, de fleste uten reelt innhold, utelukkende for å få mer trafikk fra Google. Ifølge Sletmoen er dette med Googles fulle velsignelse.

Per Øivind Skard, tidligere daglig leder i Hardware Online, klaget til Google om Kelkos praksis. Han sa til søkegiganten at hvis dette var en akseptabel praksis, ville han gjøre det samme med sin konkurrerende tjeneste.

Frarådet lik fremgangsmåte
Skard sier at Google svarte at de ikke så noe galt i Kelkoos praksis, men at de absolutt ikke ville anbefale at deres tjeneste benyttet samme taktikk.

Skard sier han er oppgitt over det han opplever som forskjellsbehandling fra Googles side.

Google har ikke besvart TV 2 Nettavisens spørsmål om hvorfor enkelte nettsider ser ut til å få velsignelse til noe som andre frarådes å gjøre.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere