RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Google trekker seg fra Trondheim

Foto: BORIS ROESSLER (EPA)
Sist oppdatert:
Hele utviklingsavdelingen i Trondheim legges ned.

Etter det Nettavisen erfarer skal de ansatte på Googles utviklingskontor i ettermiddag ha fått beskjed om at hele kontoret vil bli lagt ned, og kort tid etter at meldingen kom så begynte ryktene så smått å spre seg flere steder på nettet.

Bekrefter indirekte
Google ønsker ikke å kommentere denne informasjonen, men går likevel langt i å bekrefte at det stemmer.

- Google kan ikke kommentere på de nåværende ryktene. Men, vi ser på muligheten for å bringe våre ingeniører sammen i den nordiske regionen for å øke effektiviteten og innovasjonen, men vi har på dette tidspunktet ikke noe mer å annonsere, forteller Googles nordiske PR-kontakt Thomas Jensen til Nettavisen.

Har ikke fått gode nok folk
Googles utviklingsavdeling i Trondheim har primært jobbet med utvikling av nyhetstjenesten Google News og tilhørende funksjoner, men er også involvert i andre aspekter av utviklingen. Salgsavdelingen i Oslo skal ikke være påvirket.

Ifølge Digi skal årsaken til nedleggelsen være at trondheimskontoret ikke har klart å tiltrekke seg nok kompetent arbeidskraft, og at kontoret dermed ikke har utviklet seg slik man hadde håpet. Plasseringen av selskapet i Trondheim var i utgangspunktet strategisk i forhold til å hente studenter rett fra datautdannelsen på NTNU.

Det har i lang tid gått rykter om at Google måtte kutte betydelige deler av sine ansatte, men selskapet har selv hevdet at de kun kom til å kutte innleid arbeidskraft.

Hva som skjer med de ansatte i Trondheim nå er ikke klart, men en sammenslåing med den svenske avdelingen er en mulighet. De ansatte i Sverige skal ha fått samme beskjed.

Jobbmuligheter hos Microsoft?
I fjor annonserte Microsoft-sjef Steve Ballmer at programvaregiganten vil ha Norge som hovedsete for utvikling av sin søketeknologi i forbindelse med oppkjøpet av Fast. I den forbindelse ønsket selskapet å ansette flere utviklere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere