RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Gransker Haudemann etter aksjesalg

Sist oppdatert:
Kredittilsynet ønsker å se nærmere på hva som skjedde da investoren Jan Haudemann Andersen solgte seg ut av Birdstep på et svært gunstig tidspunkt.

Like etter at Haudemann Andersen solgte seg ut ble det kjent at teknologiselskapet ikke fikk en svært viktig avtale med datagiganten Intel. Aksjekursen raste som en følge av at avtalen gikk i vasken.

– Vi jobber med å undersøke forhold relatert til den kurssensitive børsmeldingen vedrørende Intel-avtalen i august. Men dette arbeidet er av nyere dato, og er ikke ferdig, sier Geir Holen til Dagens Næringsliv. Han er seksjonssjef i avdelingen som jobber med innsidehandel i Kredittilsynet.

Svært gunstig

Økokrim etterforsker ulovlig innsidehandel i samme selskap. Haudemann Andersen solgte seg helt ut av teknologiselskapet Birdstep på et svært gunstig tidspunkt i slutten av august i år.

Allerede 11.september i år sendte Oslo Børs en faks til Haudemann Andersens meglerhus Carnegie, for å få en forklaring på investorens meget godt timede salg i Birdstep. Nå har altså Kredittilsynet overtatt stafettpinnen.

Tilsynet har over lengre tid hatt Birdstep i søkelyset, etter økt handel i forbindelse med strategisk viktige avtaler. Ett forhold har vært så graverende at det er blitt sendt videre til Økokrim.

Plasserte venner

I lørdagens Dagens Næringsliv avslørte avisen over åtte sider hvordan investoren Jan Haudemann Andersen systematisk skal ha plassert venner på innsiden i selskaper han hadde aksjer i.

Kredittilsynet har ikke bestemt seg for om man skal innkalle Haudemann Andersen til samtaler eller om be om skriftlig redegjørelse.

- Vi undersøker aksjehandler som har blitt foretatt, hvilke handler det dreier seg om og når de har skjedd. Videre undersøker vi om og når eventuelt involverte parter hadde opplysninger om den kurssensitive hendelsen, sier Torbjørn Sætre, seniorrådgiver Kredittilsynets seksjon for markedsdferd til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere