RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gransker Telenor for fusk

Sist oppdatert:
Post- og teletilsynet gransker Telenor for mulig bruk av ulovlige metoder for å «kjøpe tilbake» frafalne kunder.

Granskningen er satt i gang etter en klage fra konkurrenten Tele 2, skriver Aftenposten.

Tele 2 hevder Telenor forsøker å kapre kunder som har gått over til andre selskaper ved å gi dem gunstigere avtaler enn det selskapets eksisterende kunder får. Slik diskriminering av kundegrupper er ulovlig, hevder Tele 2.

- Det er fint at folk får rabatter, men det er ikke rett at bare de som forlater selskapet får rabatter. Derfor gransker vi nå dette, for å finne ut om det er det som skjer. I så tilfelle bryter Telenor ikke-diskrimineringskravet. Tilbudene burde gjelde alle, slik vi ser det, sier direktøren for Post- og teletilsynet, Willy Jensen, til Aftenposten.

Tele 2 hevder også at Telenor utnytter sin markedsposisjon til å tilby slike «win back»-avtaler til gunstigere betingelser enn det de mindre teleselskapene kan tilby, selv om tilbudene ikke er «kostnadsorienterte».

Telenor avviser anklagene.

- Vi mener det er snakk om to typer tilbud; åpne tilbud som alle kunder kan slenge seg på, og vervetilbud. Vår fortolkning er at det er en forskjell mellom disse, sier Kristian Krogh Fladmark, markedsdirektør for fasttelefoni i Telenor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere