RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Granskogen stopper trådløst

Sist oppdatert:
Mobilt bredbånd via ny trådløsteknologi er en av de hotte teknologiene for 2006. Men radiosignalene stopper i granskauen.

Det skriver ComputerSweden.

Den nye standarden for trådløs kommunikasjon, Wimax, har blitt hypet godt opp. Målet er at du om få år kan sitte nær sagt hvor som helst - i bilen, på toget, eller i parken - og surfe på internett.

Med en rekkevidde på opptil 50 kilometer kan leverandører tilby trådløs internettilgang nesten hvor som helst.

Det var i alle fall planen. Nå ser det ut til å gå åt skogen. Svenskene tester allerede ut teknikken, men de dype skoger setter en effektiv stopper for signalet.

- Grantrærne absorberer signalene. Teknologien er veldig forutsigbar ved fri sikt, men den trenger ikke gjennom skogen, sier Niklas Gunhamn, sjef for Svenska Antennspecialisten, til ComputerSweden.

Konkurrenten Nowire Nordic mener grantreproblemene kan løses ved å bygge master som rager over tretoppene. Det blir uansett spennende å følge med på hva som skjer på trådløstmarkedet fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere