RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratispassasjerer

Sist oppdatert:
LO vil ikke bare gi medlemmene bedre vilkår. Nå har det også blitt en kampsak å holde andre arbeidstakere nede.

Transportarbeiderstreiken ramme norske matbutikker.

Det helt sentrale kravet er et prinsipp om at arbeidsgiverne skal gi kun organiserte ansatte 1,4 prosent i øremerket lønnstillegg - angivelig for å komme gratispassasjerene til livs.

De skal nevnes at ikke-medlemmer allerede subsidierer fagforenings-medlemmene. Fra før har fellesskapet subsidiert fagforeningene ved at medlemmene får skattefradrag for kontingenten.

Spørsmålet er om det skal være organisasjonsfrihet her i landet, eller om alle skal tvinges til å bli medlem av LO - om man vil det, eller ei.

Rekrutteringen til LO de siste årene viser at mange har vendt organisasjonen ryggen.

Det kan være mange grunner til det, men uansett er det den enkelte arbeidstakers frie valg om vedkommende ønsker å være medlem.

Kanskje noen reagerer på Gerd-Liv Vallas voldsomme lønnsøkning, at en håndfull ledere har millionlønninger, eller kanskje på LOs nære tilknytning til Arbeiderpartiet.

SI DIN MENING:
Bør LO-medlemmer få høyere lønn enn andre?
Ja
Nei

Se resultat
Det kan selvsagt også være at noen bevisst ønsker å være gratispassasjerer, at de rett og slett ønsker å spare kontingentkronene fordi «de får tilleggene uansett».

Mange vil være enig i at fagforeninger spiller en viktig rolle i arbeidslivet, og at begge parter er tjent med at konfliktspørsmål kanaliseres gjennom organisasjoner.

Det er også fullt legitimt at en gruppe stiller krav for sine medlemmer.

Men noe skurrer alvorlig når man samtidig krever å holde andre nede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere