RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gresk eventyr-gevinst for Telenor

Sist oppdatert:
For sju år siden satset Telenor 500 millioner kroner og kjøpte en knapp fjerdedel av aksjene i det greske mobilselskapet Cosmote. Nå er hele sulamitten solgt, og Telenor sitter igjen med en eventyrlig gevinst.

Inkludert utbytte og salgsinntekter, har investeringen gitt Telenor en gevinst på svimlende 6,1 milliarder kroner.

Telenor kom inn i Cosmote allerede i mai 1997, og sikret seg en eierandel på 22 prosent. Ett år seinere startet selskapet kommersiell drift.

Den siste tida har det ligget i kortene at Telenor skulle ut av Cosmote. Hovedgrunnen er at Telenor ikke er komfortabel med å være minioritetsaksjonær. Allerede i april 2003 ble halvparten av Telenors aksjer i Cosmote solgt for 2,1 milliarder kroner.

- Salget av våre aksjer i Cosmote er i tråd med Telenor Mobiles strategi om a ta kontrollen over utvalgte mobiloperasjoner i vår portefølje og selge oss ut der vi ikke oppnår kontroll eller av andre årsaker ikke velger å ta kontroll, uttalte visekonsernsjef i Telenor, Arve Johansen.

Det siste året har verdien av Telenors Cosmote-aksjer steget kraftig, og torsdagens salg av den gjenværende eierandelen på 9 prosent gir Telenor-kassen et påfyll på 3,1 milliarder kroner.

Til sammen har Telenors mobilsatsing i Hellas altså gitt en gevinst på over 6 milliarder kroner.

Cosmote har en markedsandel på litt under 40 prosent i det greske mobilmarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere