RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullkantet slottseventyr for Brynestad

Sist oppdatert:
Smart Club-eier og Lyn-fan Atle Brynestad har svidd av 60-70 millioner kroner på fasjoable Steninge slott i Sverige. Nå skal en fjerdedel av tomta selges til sjokk-pris.

- Dette er vel det man på norsk kaller en solskinnshistorie, sier administrerende direktør ved Steninge slott, Leif West, til Dagens Næringsliv.

Solskinnshistorien begynte med at Brynestad i 1997 bladde opp 30 millioner kroner og kjøpte 1700-tallsslottet Steninge. Med på kjøpet fikk han 4000 mål tomt.

Siden har Brynestad svidd av ytterligere 40 millioner kroner. De første årene gikk kultursenteret med dundrende underskudd, og i fjor sommer ble hele staben på 30 oppsagt.

Da Brynestad kjøpte slottet, gamblet han på at en del av tomta ville bli omregulert til boligformål. Det ble bingo. Nå er Brynestad & co. i ferd med å signere en tomtesalgsavtale med en eiendomsutvikler. De 1000 omregulerte målene skal selges for rundt regnet 100 millioner kroner.

- Dessverre, må jeg nok si som svensk, ser dette ut til å bli en av de beste investeringer en nordmann har gjort i Sverige, sier Leif West.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere