RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gyldendal tar markedsandeler

Sist oppdatert:
På tross av et svakere bokmarked, øker Gyldendal både resultatet og omsetningen. Tallene indikerer en solid vekst i markedsandelene for forlaget.

Volumtall fra Norges største bokdistributør, viser en nedgang i boksalget på 4,9 prosent hittil i år. Samtidig øker forlaget Gyldendal sin omsetning, og tar dermed markedsandeler fra de andre norske forlagene.

Gyldendal fikk i tredje kvartal et resultat før skatt på 74,5 millioner kroner. Det er en økning på 19 prosent sammenlignet med i fjor. Driftsresultatet økte fra 70,2 millioner kroner, til 76,9 millioner kroner.

Bransjeavtale i boks
2004 har vært et turbulent år for bokbransjen generelt, og for Gyldendal som bokklubb-eier spesielt. Den særnorske bransjeavtalen for bokomsetning har vært et torn i øyet både for forlagene og for bokhandlerne.

Avtalen, som sikrer en minimumspris på bøker, har vært til reforhandling, og partene har slitt med å bli enige.

I november ble det oppnådd enighet, og avtalen er nå til godkjenning hos myndighetene. Med den nye avtalen oppheves bokklubbenes enerett til å gi rabatter på bøker.

Intet nytt fra eierfronten
Gyldendal har også hatt uønsket oppmerksomhet rundt eierne i de siste månedene. Trygve Hegnar kjøpte i fjor sommer drøyt fjerdedelen av selskapet, men fikk siden avslag på et tilbud om å kjøpe hele Gyldendal. Finansmannen Erik Must kontrollerer i praksis Gyldendal, og har motsatt seg Hegnars inntreden.

De siste månedene har ikke gitt noen avklaring på den uløste eierkonflikten, og situasjonen synes for øyeblikket fastlåst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere