RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hackere solgte sikkerhetshull

Sist oppdatert:
Hackerne som oppdaget den såkalte WMF-feilen i Windows i desember, solgte hemmeligheten for 26.000 kroner.

At mange hackere drives av økonomisk vinning på internett er ingen nyhet, men hackerne som oppdaget den mye omtalte WMF-feilen i Windows gikk utradisjonelle veier for å tjene penger.

Vanligvis benytter hackere nye sikkerhetsfeil til å spre virus i den hensikt å installere spionvare på brukernes maskiner eller spre spam. Men er en først ute, må en ikke nødvendigvis ta denne risikoen for å tjene penger.

Russiske hackere oppdaget den såkalte WMF-feilen i midten av desember i fjor. I stedet for å utnytte feilen, tilbød de å selge informasjon om hullet for 4.000 dollar – over 26.000 kroner. Mer enn tusen forskjellige programkoder ble i løpet av en uke oppdaget som utnyttet WMF-feilen, melder sikkerhetsfirmaet Kaspersky.

- Faktum er at cyber-kriminelle er opportuniske og vil utnytte alle muligheter for å ta kontroll over brukeres sytemer, sier sikkerhetsekspert Stacey Quandt i IT-konsuletselskapet Aberdeen Group til Toptechnews.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere