RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hacket norsk kite-side

Sist oppdatert:
Hackere benytter muligheten til å spre sitt syn på publiseringen av Muhammed-tegningene. Flere sider har blitt angrepet den siste tiden.

Diskusjonsforumet til Urge.no, en importør av vannsportutstyr i Norge, ble denne uken hacket.

Forsiden på forumet har blitt byttet ut med en forside med et bilde som forteller at «Gud er stor», og «Hacked For Muslims». I tillegg er alle innlegg som lå på forumet slettet.

- For et par dager siden så vi at det hadde skjedd noe med supportforumet vårt. Alt innholdet på forumet er nå borte, og en blir videresendt til denne nettsiden. Nå må vi finne gamle sikkerhetskopier, og håper å få det opp igjen tidlig i neste uke, sier Per Anders Frise i Urge til TV 2 Nettavisen.

Frise visste ikke hvordan de hadde kommet seg inn i systemet, og ventet nå på at nettleverandøren skulle ordne opp i problemene. Selve nettstedet til Urge.no ser ut til å være helt uberørt.

En rekke norske diskusjonsforum har den siste tiden blitt angrepet av hackere, blant annet flere dykkersider. Det er sannsynlig at det finnes kjente sikkerhetshull i disse diskusjonsforumene som hackerne benytter seg av.

Så langt har ingen større nettsteder i Norge blitt offer for hacking. I Danmark ble 348 nettsteder hacket forrige helg. Statistikk for slik aktivitet i Norge har ikke blitt offentliggjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere