RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hadde for lite ost

Sist oppdatert:
Synnøve Finden melder om kraftig etterspørselsvekst i første kvartal. Uheldigvis klarte selskapet ikke å levere nok ost.

Synnøve Finden beskriver første kvartal som «utfordrende» i sin kvartalsrapport.

Selskapet melder om en betydelig etterspørselsøkning i første kvartal. Dette har selvsagt sammenheng med Tine-bråket.

- Dette kom på et tidspunkt hvor lagrene var unormalt lave som følge av en planlagt driftsstans i fjerde kvartal på grunn av kapasitetsøkende tiltak, melder selskapet.

Synnøve Finden måtte derfor inngå en avtale om leieproduksjon hos konkurrenten Tine, men full effekt av dette vil ikke vises før i andre kvartal.

Første kvartal ga en omsetningsvekst fra 173 til 268 millioner kroner, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Men resultatutviklingen er ikke like morsom: Resultat før skatt falt fra 3,2 til 0,5 millioner kroner. Det er altså bare hårfint fra null selv om omsetningen vokser.

Det meste av omsetningsveksten kommer på grunn av etableringen av «Den Stolte Hane», et salgs- og merkevareselskap innenfor hvitt kjøtt og egg.

Synnøve Finden venter en betydelig vekst i andre kvartal innenfor meierivirksomheten, og tror dette vil gi bedrede resultater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere