RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen etterlyser respekt

Investor Stein Erik Hagen mener tonen mellom styret og konsernsjef Finn Jebsen har vært dårlig i lang tid, og at Jebsen viste manglende respekt.

Hagen er Orklas nest største aksjonær, etter Folketrygdfondet, med sin eierandel på like under 10 prosent. Ifølge spekulasjonene skal det være han som er den store pådriveren bak Jebsens plutselige avgang.

- Det var hans håndtering av styret. Han viste manglende respekt for Orklas styrende organer. Misnøyen blant de aksjonærvalgte styremedlemmene startet før jeg kom inn i styret, sier investoren til Aftenposten.

Det var saken om Elkem-budet og den etterfølgende budplikten på svenske Sapa som fik kdet til å toppe seg for Hagen. Jebsen tilbakeholdt informasjonen om budplikten, noe Hagen mener var helt feil reaksjon.

Den tidligere kjøpmannen mener det riktige ville vært å innkalle til nytt styremøte for å behandle Elkem-saken på nytt.

Han viser til at det tross alt er aksjonærene som bestemmer, og da hjelper det ikke at Sapa kan være en god investering.

Hagen mener uansett at Jebsens dager i Orkla var talte, men understreker at han personlig ikke har noe mot Jebsen. Investoren avviser også alle spekulasjoner om at han ønsker å splitte opp Orkla. Han forteller også at han ikke har planer om å kjøpe seg videre opp i Orkla, og at familien er tungt nok inne som de er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere