RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen vil kaste Orkla-sjefen

Sist oppdatert:
Investor Stein Erik Hagen og store deler av styret i Orkla vil kvitte seg med konsernsjef Finn Jebsen. Årsaken er hans håndtering av Elkem-budet.

Orkla gjennomgikk Elkem-saken på et ekstraordinære styremøte sist torsdag. Konsernsjef Finn Jebsen måtte da redegjøre for at Orkla ikke visste de hadde budplikt på Sapa i det de la inn bud på Elkem, skriver Dagens Næringsliv.

Jebsen måtte også forklare hvorfor han ikke informerte styret og bedriftsforsamlingen om den mulige budplikten.

Med på møtet var blant andre Kjell Almskog og Stein Erik Hagen på telefon fra henholdsvis Australia og USA.

Det ble raskt klart at Jebsen ikke skulle få tilgivelse. På styremøtet skal det ha vært flertall for å bli kvitt Orkla-sjefen, til tross for at Jebsen fikk støtte fra representantene fra de ansatte og til dels Almskog. En avgjørelse ble utsatt til trolig senere denne uken.

Øvrige storaksjonærer skal ikke ha blitt kontaktet angående Elkem-saken, annet enn Hagen. Ifølge administrerende direktør Rune Selmar i Folketrygdfondet, som er Orklas største aksjonær, er de ikke informert om misnøyen. Selmar mener det er utilfredsstillende at DN er bedre informert enn Folketrygdfondet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere