RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hakk i plata for plategiganter

Verdens tredje største plateprodusent EMI Group forkaster det siste budet fra Warner Music. Dermed fortsetter kampen om hvem som skal kjøpe hvem.

Tidligere i år la EMI Group, hjem for blant annet Robbie Williams og Coldplay, inn et bud på verdens fjerde største plateprodusent Warner Music.

NA24 - din næringslivsavis.

Slo kontra
EMI var villige til å legge 4,2 milliarder dollar på bordet for stjerneband som Red Hot Chilli Peppers og Greenday. Svaret kom 14. juni da Warner Music valgte å snu hele saken på hodet og by på hele EMI.

Ingen av partene har godtatt den andres oppkjøpsforsøk, men i stedet hevet sine egne bud på motparten. EMIs siste forsøk lød på 31 dollar pr aksje for Warner, opp fra deres opprinnelige bud på 28,5 dollar pr. aksje. Det melder Bloomberg News.

Stiger i markedet
EMI-aksjene stiger i dag 8,9 prosent på Londonbørsen etter det ble kjent i markedet at selskapet forkaster det siste budet fra Warner. Budet på 4,6 milliarder dollar er i følge EMI Music "helt uakseptabelt".

Skulle EMI og Warner Music komme til enighet en gang i fremtiden, vil det fusjonerte selskapet bli om lag like stort som de to største plateprodusentene Universal Music og Sony-BMG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere