RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hakkekylling slo tilbake

Sist oppdatert:
De siste dagers hakkekylling, Kjell Inge Røkkes Aker Kværner, får onsdag et pent børsløft og bidrar til å trekke hovedindeksen i pluss.

Etter to dager med nedgang endte hovedindeksen på Oslo Børs onsdag med en oppgang på 0,37 prosent. Det ble omsatt aksjer for rundt 2,2 milliarder kroner.

Aker Kværner legger på seg nær tre prosent til 115,25 kroner etter flere dagers rundjuling på børsen som følge av problemverftet i Philadelphia. Det er omsatt for 152 millioner kroner i aksjen.

Betydelig bedring

En megler sier han ser helt klar bedring i Aker Kværner-aksjen.

- Aksjen falt på at det generelle markedet var svakt, tallene var svakere enn ventet, men også på at det som ble kommunisert av ledelsen ikke svarte til forventningene. De har likevel i etterkant sagt at de ser for seg en betydelig bedring og at Kværner er i riktig driv, sier en megler til TDN Finans.

- Kværner fremstår som et helt annet case i dag enn det de gjorde for et år siden, sier megleren. Andre meglere er langt mer skeptisk til Aker Kværners potensiale.

- Jeg ser at markedet sender aksjen opp, men stiller meg uforstående til det. Vi er negative og det går på det fundamentale, sier megleren.

Storebrand i spill

Storebrand-aksjen har svingt opp og ned gjennom onsdagen, og endte ned 0,24 prosent etter å ha vært omsatt for 400 millioner kroner.

I går gikk aksjen motstrøms i markedet etter rykter om et mulig oppkjøp og at DnBs aksjepost i Storebrand skulle være omsatt.

- Storebrand er jo i spill og den aksjen skal reprises. Det ser likevel ut til at dette kommer som julekvelden på kjerringa og det er jo svakt at ingen har tatt tak i dette tidligere. Folk visste jo at posten til DnB var til salgs, sier en megler til TDN Finans.

PGS toppet dagens omsetningliste. Årsaken til den høye omsetningen skyldes en post på 6 millioner aksjer til en kurs på 101,19 kroner. Aksjeposten er aksjer som kreditorer selger til eksisterende aksjonærer i PGS som et ledd i refinansieringen av selskapet. Aksjekursen til seismikkgiganten steg PGS med 0,2 prosent.

RCCL straffet

Selskapene som bidro til dagens oppsving var særlig Tomra, Telenor, Norske Skog, DnB og Gjensidige NOR. Blant bremseklossene var særlig cruiserederiet RCCL som fikk et kursfall på 1,9 prosent. Selskapet falt i det amerikanske markedet tirsdag uten at det kom spesielle nyheter. Også Tandberg og Amersham hadde ørsmå fall i prisingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere