RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hålien krangler med styreleder

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
Flere avisartikler skal ha ført til en bitter krangel mellom styrelederen i Sparebanken Vest og BT-redaktør Einar Hålien.

Det hele startet i april, da BT trykket flere artikler om at styreleder Pål W. Lorentzen skal ha mottatt nesten 2,7 millioner kroner fra banken. Under en tredjedel skal ha vært styrehonorar, mens resten var betaling for tilleggsoppdrag, skriver Bergens Tidende.

Dette skal ha falt Lorentzen tungt for brystet, og skal være den direkte årsaken til at han i brevs form gikk hardt til angrep på sjefredaktøren. I brevet skal styrelederen ha hevdet at BT er blitt en «dårligere, smålig og tidvis mer ondskapsfull avis» under Håliens ledelse. Hålien skal ikke ha lagt fingrene imellom i svarbrevet.

Konsekvensene så langt, er at Hålien har trukket seg fra programkomiteen til Vestlandskonferansen, som arrangeres av Sparebanken Vest, BT med flere. BT skal også ha vurdert å bryte med sin advokatforbindelse, hvor Lorentzen er partner og tidligere har ført en rekke saker for BT.

– Fra min side er dette et personlig oppgjør med Hålien. Jeg har lagt dette bak meg og ønsker ikke mer kontakt med ham, sier Lorentzen til BT. Sjefredaktøren ønsker ikke å kommentere saken overfor sin egen avis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere