RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Halvparten byttet bort Kværner-aksjene

Sist oppdatert:
Halvparten av de som fikk tilbud om å veksle inn sine Kværner-aksjer mot en eierandel i Aker Yards og Aker Kværner, takket ja til tilbudet.

Innen klokken 16 mandag måtte aksjonærene bestemme seg for hvor vidt de skulle takke ja til å veksle inn sine aksjer i holdingselskapet Kværner.

Kværner hadde ved fristens utløp registrert aksepter fra 9.907.128 aksjer i selskapet i forbindelse med aksjebyttetilbudet, tilsvarende 22,16 prosent av aksjekapitalen.

Det opplyses i en børsmelding fra selskapet tirsdag.

Aksjebyttetilbudet omfattet 18.275.000 aksjer i Kværner, og var et tilbud til aksjonærene om å veksle inn sine Kværner-aksjer i aksjer i Aker Kværner og Aker Yards.

Kværners styreleder Lone Fønss Schrøder sier hun er tilfreds med resultatet.

- Det faktum at så mange har valgt å forbli aksjonærer i Kværner, ser vi på som en tillitserklæring og støtte til vårt uttrykte ønske om å utvikle Kværner videre som et aktivt industrielt eiermiljø i Norge, sier hun.

Forutsatt at Røkke-selskapet Aker RGI ikke benytter seg av tilbudet om å veksle inn aksjer, blir Røkke sittende med en eierandel på 72,5 prosent i Kværner. Kværner ASA eier på sin side 81,7 prosent av aksjene i Aker Yards og 59,5 prosent i Aker Kværner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere