RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamstrer i frykt for streik

Sist oppdatert:
Faren for streik har satt fart i omsetningen av mel, sukker og toalettpapir, rapporterer innkjøpssjefene ved de to største terminalene som leverer varer til Rema 1000-kjeden.

- Det er større etterspørsel etter disse varene enn vanlig, opplyser Tore Nybø, leder for terminalen til samtlige 55 Rema-butikker i Rogaland og Agder-fylkene, til NTB. Samme rapport får NTB fra Rema-terminalen i Ski, som forsyner 162 av kjedens butikker på Østlandet med varer.

– Ekstra kjør
– Vi har merket ekstra kjør siden mediene i forkant av helgen begynte å omtale faren for streik, sier Tore Nybø.

Også Rema-butikkene i Rogaland rapporterer om økt omsetning, selv om Rema-kjeden i dette fylket ikke ligger an til å bli tatt ut i streik.

– Jo, det er større handel enn normalt her nå, særlig av knekkebrød, sukker, mel, pølser, frossenfisk og andre frossenvarer, sier kjøpmann Jan Badsvik i Byterminalen, en Rema 1000- butikk i sentrum av Stavanger.

– Føre var
Rema-butikkene i Rogaland står ikke i fare for å bli rammet av streik. Når omsetningen i kjedens butikker i fylket likevel har økt de siste dagene, tror Nybø det er fordi kundene av erfaring vet at også butikker som ikke omfattes av streik, kan gå tomme for visse varer. Kundene frykter at det vil skje etter hvert som andre butikker blir rammet av streik.

– Vi ser noe av samme handlemøsteret foran høytidsdager. Da handler folk gjerne for halvannen uke selv om butikkene bare holder stengt i to dager, sier kjøpmann Jan Badsvik.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere