RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hansen skal ha vært involvert likevel

Foto: Bård Ove Molberg (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Konstituert Statoil-sjef Inge K. Hansen tok over for Olav Fjell med løfte om at han ikke hadde hatt noe å gjøre med Irak-saken. Fagforeningene er av en annen mening.

Fagforeningene NOPEF og YS la torsdag frem et notat hvor det hevdes at dagens Statoil-ledelse var mer involvert i Iran-saken enn det som tidligere har vært kjent.

Ifølge Dagens Næringsliv er konstituert konsernsjef Inge K. Hansen og juridisk direktør Jacob Middelthon sentrale i notatet. De tillitsvalgte som har laget notatet mener at de to har hatt en mer sentral rolle i forbindelse med Iran-saken enn det som hittil er kommet fram.

Styret i Statoil ville torsdag kveld ikke kommentere notatet. Informasjonssjef Kai Nielsen i Statoils avdeling for internasjonal undersøkelse og produksjon bekreftet torsdag kveld at styret har mottatt notatet, men at det ikke vil gi noen kommentar til innholdet.

Statoil-ledelsen vil avvente Økokrims etterforskning og avgjørelse, og vil heller ikke informere ansatte ytterligere.

– Det er informert meget bredt. Det er en del spørsmål vi ikke kan besvare fordi vi ikke vet mer. Det er blant annet det Økokrim skal besvare, sier Nielsen.

Før styremøtet torsdag fikk konstituert konsernsjef Inge K. Hansen en kopi av notatet. Også fungerende styreleder Kaci Kullmann Five kjente notatet før styremøtet startet på Forus klokken 14 torsdag ettermiddag. Det bekrefter Nielsen.

Onsdag kveld hadde lederne i de to fagforeningene et møte med olje- og energiminister Einar Steensnæs (KrF) der de la fram sine synspunkter.

Tre fagforeninger holdt seg hjemme i protest da NOPEF og YS møtte Steensnæs onsdag. De tre er Lederne, Norske Sivilingeniørers Forening (NIF) og Norges Ingeniørorganisasjon (NITO). De tre deltok heller ikke på styremøtet torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere