RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håp om ny vår i New York

Sist oppdatert:
Tekno ledet an og dro alle hovedindeksene med seg i pluss mandag.

Aksjemarkedet i New York hadde balanseproblemer ved inngangen til det nye året, ettersom mange investorer benyttet den første uken til å sikre gevinster fra den opphetede stemningen inn mot jul og nyttår. Mandag bar bud om at markedet er på beina igjen med oppgang for både Dow Jones, Nasdaq og S&P 500.

Tekno-aksjene ledet an i morgentimene og fikk etter hvert følge av flere sektorer. Dow Jones fikk en knekk utover ettermiddagen, men krøp til pluss helt på tampen av handledagen.

- Nedgangen den første uken i 2005 kaller jeg en korreksjon. Nå har jeg håp om stabilisering - og kanskje endog en økning, sa Timothy Ghriskey i Solaris Asset Management til CNN mandag kveld norsk tid.

Andre aktører tror forventninger til resultater for fjerde kvartal, som snart legges frem, var med å lokke investorene tilbake etter gevinstsikringen i forrige uke. Den kan også borge for videre oppgang.

Nøkkeltall:

Dow Jones +17.07 (0.16%) til 10,621.03

S&P 500 +4.06 (0.34% ) til 1,190.25

Nasdaq +8.43 (0.40%) til 2,097.04

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere