RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har kontroll på pengebruken

(montasje/ranablad)
Sist oppdatert:
Varaordfører i Rana kommune, Inge Myrvoll, avviser at kommunen betaler dyre barregninger. Han viser til at VAKU og SAKU utgjør de største regningene.

I går kunne Rana Blad fortelle at det i fjor ble spist, drukket og overnattet på Rana kommunes regning på byens restauranter og hotell for mer enn en million kroner, uten at det kan dokumenteres hvordan kommunens representanter brukte fellesskapets midler, skriver Ranablad.

Les også: Terra-kommune bruker skattepenger uten kontroll

VAKU og SAKU
Varaordfører Inge Myrvoll (SV) tilbakeviser at kommunen betaler dyre barregninger, og viser til at hovedutgiftene gjelder viktige sosiale arrangement som ikke innbefatter kommunetopper.

- De største regningene ligger på Vinteraktivitetsuka (VAKU) og Sommeraktivitetsuka (SAKU), som er arrangement for funksjonshemmede som bor og spiser på Meyergården uten alkohol, sier Myrvoll.

Har kontroll
Lederen for VAKU og SAKU, Liv-Karin Rørvik, sier at det er trist hvis det skapes et inntrykk av at de funksjonshemmede misbruker kommunale midler.

- Vi kan sikkert bli bedre, men vi har kontroll med pengebruken, og kan framskaffe det som det måtte være behov for av dokumentasjon, sier Rørvik. Hun viser til at de bruker av eget budsjett (kulturtiltak for funksjonshemmede), deltakerne betaler betydelig egenandel og arrangementet får sponsormidler i tillegg til at det legges ned et stort gratis, frivillig arbeid.

I går kom Liv-Karin Rørvik fra et møte med 94 elever som skal delta med frivillig innsats på årets VAKU. Funksjonshemmede og ledsagere fra åtte kommuner vil delta.

Ved de to arrangementene søkes det om støtte fra Nordland fylkeskommune. Til fjorårets VAKU bidro fylket med 160.000. Uten disse midlene hadde det ikke vært mulig å gjennomføre arrangementene. I tillegg sponses arrangementene av næringslivet, og mange jobber gratis med arrangementet. Dessuten betaler deltakerne en egenandel som dekker mer enn mat og overnatting.

- Til SAKU 2010 kostet all mat fra Meyergården og catering fra VK1 Polarsirkelen vg. skole avd. Kongsvegen, samt overnatting, 269.756 kroner. Deltakerne betalte selv 289.298 kroner, forteller Liv-Karin Rørvik.

God kontroll
VAKU Nordland og SAKU Nordland er store arrangement med bred logistikk. Det føres lister for hvem som spiser lunsj, middag, hvem som transporteres- og av hvem, bookinglister og totale deltakerlister inklusive ledsagere.

Bookingliste med navn på alle som bor på Meyergården, og hvor mange som skal på middag, er under god kontroll.

- Vi har booket 50 rom på Meyergården tre år fram i tid, og vi har vært oppe i 187 på middag, sier Rørvik, som understreker at det serveres vann til alle gjester og ikke gjester. De som eventuelt skal ha noe annet å drikke, betaler det selv.

- Etter hver kveld ute, kvitterer jeg på regningen. Vi har et godt system, slår Liv-Karin Rørvik fast

Jobber gratis
Det er imidlertid noen som ikke betaler selv: De som jobber gratis, som Rana Røde Kors som står for gratis sanitet til en antatt verdi av 20.000 kroner, får bli med ut og spise én kveld. Det får også ordfører, helse- og sosialsjef og andre eventuelle gjester, samt de som er i arrangementskomiteen.

- Ellers er det egenandeler på alt vi gjør for funksjonshemmede, sier lederen for VAKU/SAKU, Liv-Karin Rørvik som håper at arrangementet med glede og hjertevarme i sentrum vil få mange gode år framfor seg.

Les flere saker i Ranablad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere