RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har tapt 614 mill på venture

I løpet av de siste tre årene har Smedvigfamilien tapt 614 millioner kroner før skatt på venturesatsing. Men kontoen er ikke tom, Peder Smedvig Capital har fortsatt godt med verdier å ta av.

Peter T. Smedvig har siden han emigrerte til London i 1991 brukt mye tid på ventureinvesteringer, skriver Dagens Næringsliv.

Totalt har han tapt 614 millioner kroner før skatt på venturesatsningen siden 2001. For tre år siden var det 176 millioner som gikk med i sluket, året etter var det 148 millioner og i fjor 290 millioner kroner.

De underliggende verdiene i Peder Smedvig Capital har imidlertid ikke blitt endret i stor grad. Verdiene i selskapet økte i fjor fra 800 til 900 millioner kroner i fjor.

- Nå har vi en sunn og god portefølje som utvikler seg bra. Vi har hatt en god utvikling i selskapene vi har i porteføljen, sier administrerende direktør Odd Torland i Peder Smedvig AS til Dagens Næringsliv.

Den største venturesuksessen for Smedvigfamilien så langt er investeringen i medisindiagnostikkselskapet Axis Shield. For noen år siden ble det realisert en gevinst på rundt 200 millioner kroner. Totalt har Peder Smedvig AS investert i rundt 65 ventureselskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere