RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Harald Undrum slipper varetekt

Harald Undrum (31) slipper å sitte i varetekt til tross for at han er siktet for grovt heleri i Øye-saken.

Det er Undrums forsvarer, advokat Jon Christophersen, som sier dette til NTB.

Ifølge Christophersen vil politiet holde ham i avhør fram til tirsdag kveld, men vil deretter slippe ham fri. Ved Oslo politidistrikt får NTB opplyst at Undrum ikke vil bli begjært varetektsfengslet tirsdag.

Bistod hvitvasking

Politiet mener Undrum sammen med finansmann Thomas Øye hjalp den ransettersøkte David Toska med å hvitvaske 5 millioner kroner i 2001.

Torsdag kveld i forrige uke ble Thomas Øye pågrepet og lørdag fikk politiet medhold i kravet om to ukers varetekt med brev- og besøksforbud.

Pengene som David Toska skal ha gitt til Øye, er etter politiets oppfatning utbytte fra kriminelle handlinger. Undrum kausjonerte for Øye, men nektet å betale da Toska gjorde krav på pengene fra ham.

Avviste søksmål

Toska forsøkte deretter å slå Undrum konkurs i fjor, men Asker og Bærum tingrett avviste søksmålet. Retten konkluderte med at de 5 millionene som Øye hadde mottatt var utbytte fra kriminell virksomhet.

Ved siden å være siktet og etterlyst for Stavanger-ranet i april i år, er Toska tiltalt for et bankbokskupp i Gjensidige NORs filialer på Bryn i Oslo, der gjerningsmennene fikk med seg rundt 20 millioner kroner.

Gjennom taket

Toska er også tiltalt for å ha boret seg igjennom taket på Norsk Medisinaldepot i Oslo, i et mislykket forsøk på å stjele 840.000 narkotiske tabletter i november 2000.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere