RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haudemann håver inn

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Storeier Jan Haudemann-Andersen har fått svært god avkastning på aksjeposten i oljemyggen PA Resources.

Tirsdag endte PA Resources som børsvinner, etter nok en dag med ny rekor på Oslo Børs. Det lille oljeselskapet steg med 16,7 prosent på nyheten om kjøp av eierandel i Volve-feltet i Nordsjøen, og oppturen kommer på toppen av ni måneders medgang på børsen, skriver Dagens Næringsliv.

Siden i fjor høst har markedsverdien av PA Resources blitt mer enn tidoblet.

Den som har tjent aller mest på oppturen, er investor Jan Haudemann-Andersen. I september skjøt han inn 41,5 millioner kroner i to kapitalutvidelser. Per i dag har han aksjer for 350 millioner kroner.

Mens PA Resources har steget med over 1000 prosent, har til sammenlikning Statoil og Norsk Hydro steget med henholdsvis 40 og 25 prosent.

Oslo Børs har imidlertid ikke vært så fornøyd med oljemyggens opptreden. Flere ganger har de etterlyst lik informasjon til alle i aksjemarkedet, og PA Resorces fikk sågar en bot på 330.000 kroner for å ha somlet med å opplyse om et feltkjøp i Tunisia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere