RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Erlend Aas / SCANPIX)

Hegnar-fiende kjøper i Gyldendal

Sist oppdatert:
Maktkampen i Gyldendal tilspisser seg etter at en av Trygve Hegnars motstandere i forlaget har kjøpt seg opp.

Kjell Chr. Ulrichsen er kjent som den nærmeste samarbeidspartneren til hovedaksjonær Erik Must på eiersida i Gyldendal. Fredag sikret Ulrichsen seg 103.400 nye aksjer i selskapet, slik at eierandelen øker fra 9,1 til 13,5 prosent.

Det er trolig Bergesen-familien som har solgt aksjene. Familien står oppført med 103.400 aksjer på en fersk aksjonærutskrift.

Trygve Hegnar, som eier 24 prosent av aksjene i Gyldendal, tilbød seg tidligere denne uka å kjøpe ut medaksjonærene for 300 kroner per aksje. Erkefienden Erik Must var kjapt ute med å avvise budet, mens styret i selskapet har anbefalt de øvrige aksjonærene å vente inntil en ekstern analyse er gjennomført.

Det er ikke kjent hven som har solgt aksjeposten til Kjell Chr. Ulrichsen. Transaksjonen skjedde til 300 kroner per aksje, nøyaktig det samme som budet fra Hegnar.

Kilder i aksjemarkedet hevder at Hegnar ikke regner med at duoen Must & Ulrichsen vil akseptere budet på 300 kroner, men at Kapital-redaktørens mål er å komme opp i en eierandel på minst 33,4 prosent.

Erik Must og Kjell Chr. Ulrichsen kontrollerer etter fredagens aksjekjøp i underkant av 60 prosent av de utestående aksjene i Gyldendal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere