RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hegnar i retten

Sist oppdatert:
Redaktør Trygve Hegnar må i retten og forsvare en sak han skrev i Kapital for 25 år siden.

Hegnar fornærmet i 1980 en revisor ved navn Henry Sæbøe, og nå krever Sæbøe for andre gang oppreising. I 1983 inngikk nemlig Hegnar forlik med Sæbøe.

Episoden ble imidlertid omtalt i Niels Chr. Geelmuydens biografi «Hegnar» fra 2002. Derfor krever revisoren igjen erstatning fra den søkkrike redaktøren, skriver Dagens Næringsliv.

Hegnar skrev i forbindelse med en konkurssak i Kapital at Sæbøes regnskaper var mangelfulle. Revisoren ble omtalt som «smart, kanskje litt for smart», og at han benyttet «revisorknep som ennu ikke er sendt ut fra revisorenes informasjonskontor».

Saken skal opp i Oslo tingrett i juni.

- Vi skjønner ikke noe av denne saken. Det er ikke min bok, det er ikke jeg som har skrevet den eller gitt den ut. Det er det Niels Chr. Geelmuyden og Schibsted forlag som har gjort. Derfor bør Sæbøe forholde seg til dem hvis det er noe i boken han ikke liker, sier Hegnar til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere