RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hegnar krever styreplass i Gyldendal

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Eierstriden i Gyldendal tilspisser seg. Storaksjonær Erik Must vil nekte Trygve Hegnar styreplass, selv om Hegnar eier en firedel av selskapet.

- Jeg mener det er et rått maktspill som foregår her, sier Hegnar til TV 2.

I august kjøpte han en firedel av forlaget Gyldendal for 133 millioner kroner. Dermed trodde han at han var sikret styreplass, men det er ikke Erik Must, Gyldendals største aksjonær, enig i.

Engasjerte advokat
Tirsdag meldte Dagens Næringsliv at Must og Kjell Ulrichsen har engasjert advokat for å hindre Hegnar i å få styreplass. Must og Ulrichsen frykter at Hegnar vil skape uro og ødelegge det gode samholdet som er i styret i dag.

- Jeg er oppgitt fordi her er det snakk om ett styremedlem av åtte, så jeg kan på en måte ikke gjøre noe galt i Gyldendal. Jeg kan bare stille min kunnskap til disposisjon. De ønsker å styre Gyldendal som sin egen lommebok og det synes jeg er litt uanstendig når jeg er en såpass stor aksjonær, sier Trygve Hegnar.

Gamle uvenner
Uvennskapet mellom Hegnar og Must går 30 år tilbake. Ingen viser tegn til retrett. Dermed ligger alt til rette for et verbalt slagsmål på den ekstraordinære generalforsamlingen i desember.

Men nå viser det seg at hverken Erik Must eller Kjell Ulrichsen møter. I stedet sender de en advokat.

Erik Must har ikke ønsket å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere