RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hegnar må spille «Tommyball» i Gyldendal

(TV 2)
Sist oppdatert:
Spillet om Gyldendal fortsetter. Nå foreslår styret å endre reglene, noe som kan gjøre det vanskeligere for Trygve Hegnar i kampen mot andre aksjonærer.

Den legendarsike Tommy i «Tommy og Tigeren» spiller sitt eget spill Tommyball, hvor essensen er at reglene endres underveis, alt etter Tommys behov.

I en manøver som kan minne om Tommyball, foreslår nå styret i i innkallingen til ordinær generalforsamling i Gyldendal vesentlige vedtektsendringer, som legger hindringer i veien for Trygve Hegnars forsøk på å få innflytelse i det ærverdige forlaget.

Stemmerettsbegrensning
Styret foreslår nemlig å oppheve en stemmerettsbegrensning, som sier at ingen aksjonær kan stemme for mer enn 20 prosent av stemmene.

Hegnars arge motstandere i Gyldendal, finansmennene Erik Must og Kjell Chr. Ulrichsen, kontrollerer til sammen over 50 prosent av selskapet.

I dag får de kun stemme for 20 prosent av aksjene hver. Dersom det nye forslaget får flertall, har de to full kontroll i Gyldendal.

Trygve Hegnar ønsker ikke å kommentere styrets forslag.

- Jeg fikk innkallingspapirene først i dag, og har ikke fått tenkt gjennom dette så mye ennå, sier Trygve Hegnar.

Ikke styreplass
I innkallingen til generalforsamlingen, foreslår også styret og gjenvelge alle styremedlemmer, noe som betyr at Trygve Hegnar fortsatt holdes utenfor - til tross for en eierandel på 29 prosent.

- Dette er rett og slett dårlig «corporate governance», noe jeg selvfølgelig akter å ta opp på generalforsamlingen, sier Hegnar.

Gyldendals generalforsamling finner sted i Oslo 3. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere